top of page

Konstantin Grcic : Open Space, Luma Foundation


Konstantin Grcic : Open Space 📍 Luma Foundation , Arles


▪️iDzia setup : Sound


This unique space for multipurpose usage, devised as an extension of the street, was designed by German industrial designer Konstantin Grcic, renowned for his radical and minimalist interpretations of everyday objects.

The two floors - 8th is an interior space and 9th is leading to the Viewing Terrace - are conceptually connected and the design follows seamlessly between the two. Grcic has created a theatrical space, using metal curtains and special lights to subdivide areas.

Reflecting on a street-like concept, the designer has created spaces that are raw but hospitable with a sensitivity to the industrial nature of the building and its metal surfaces. The two floors benefit of the most commanding views extending towards the Camargue and the Alpilles, taking in the entire city of Arles, and offering perspectives never seen before of the historical city, the surrounding nature, and the landscape.

We intervened to install a Fohhn Texture Design sound system that integrates perfectly with the 8th floor of LUMA.





Commenti


bottom of page